Het moment is aangebroken, je gaat een zwangerschapstest doen. Je bent al dagen misselijk, je voelt je 'anders' en je borsten zijn toch wel erg gevoelig de laatste dagen. En dan is het zover .. het moment van de waarheid. Staan er zo 2 streepjes op het testvenster? En dan is daar het verlossende antwoord: 2 streepjes! Je bent zwanger

 

Op dat moment kunnen er zó veel verschillende gevoelens door je heen gaan. Blijheid, geluk, opluchting als je misschien al heel lang probeert om zwanger te raken, angst, verliefdheid en ga zo maar door. Feit is, je bent zwanger én je gaat 9 hele mooie maar ook spannende maanden tegemoet. 

De positieve test is het allereerste moment van je zwangerschap en misschien al wel een van de grootste mijlpalen die je kan bereiken. Er groeit een klein mensje in jouw buik die jij samen met iemand hebt gecreeërd. Het begin van een prachtige reis. 

Dan het volgende grote moment, de eerste afspraak bij de verloskundige én de allereerste echo. Het moment dat je dat kleine boontje in je buik mag gaan bewonderen en dat je op het beeldscherm een knipperlichtje ziet, het kloppende hartje van jouw kindje. 

Het eerste trimester kan als spannend en onzeker worden beschouwt omdat je natuurlijk hoopt dat alles goed blijft gaan maar als daar eindelijk die 12 weken is bereikt mag je gaan geloven dat het echt goed gaat! Wanneer je 12 weken zwanger bent begint er vaak al een klein buikje te vormen. Daarom beginnen onze kaarten bij de 12 weken zwangerschap. Vanaf dit moment kan je iedere 2 weken een buikfoto maken zodat je na een tijdje goed kan zien hoe jouw buik (en kindje) groeit. 

Naast de eventuele kwaaltjes kan je ook last krijgen van gekke cravings. Toch ook wel écht een zwangerschapsding. De welbekende potten augurken die niet aan te slepen zijn, of de nachtelijke rit van manlief naar de snackbar voor een lekkere vette hap.. Het hoort er allemaal bij. 

En ojee, je tenen zijn verdwenen! Onder die enorme buik is de rest van jouw lichaam verdwenen voor de komende tijd. Schoenen aantrekken? Nee, die slippers zijn ook prima.. Scheren? Eh, tja.. nog zo'n onmogelijk ding tijdens de zwangerschap. 

Gelukkig nadert het einde van de zwangerschap en is de babykamer ingericht, het geboortepakje uitgezocht, ben je eindelijk met verlof en staat de vluchtkoffer al klaar in de gang. Het aftellen is begonnen tot de grote dag aanbreekt. Je staat op 'ontploffen.' 

Al deze bijzondere momenten kan je terug vinden in onze zwangerschaps mijlpaalkaarten. Mijlpalen die we zelf hebben uitgekozen naar eigen ervaringen. 

Geniet van je zwangerschap want ook al lijken die 9 maanden eindeloos te duren, het vliegt toch ook wel snel voorbij. En voor je het weet heb je jouw kleine boontje in je armen en is het het mooiste kindje dat je ooit hebt gezien. 

YOU CAN DO THIS MOMMY!

© 2018 - 2021 Belacoure | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel